Programma :

10u : verzamelen Huiseplein

12u : start Waterloo

  >> 92 km

  >> 860 hoogtemeters

  >> 2 + 1 vrije beklimmingen

17u : aankomst Dinant

    + check-in hotel

20u : diner + avondwandeling

We starten aan de Leeuw van Waterloo richting zuidoost. Na een twintigtal kilometers krijgen we een 2km lange kasseistrook voor de wielen geschoven. Hier is het opletten geblazen! Een beetje verder, aan kilometerpaal 35, passeren we het imposante  kasteel van Corroy Le Chateau. Het kasteel ligt het diep verscholen in het bos en is helaas niet zichtbaar vanaf de weg.

Het blijft nu wat op en af gaan vooraleer we naar de Samber vallei (km 45) duiken. We fietsen eventjes langs de boorden van de Samber tot aan het bordje van 50km waar onze eerste vrije beklimming - Rue du Rabot - wacht. Het is een niet zo steile beklimming in twee trapjes maar wel 3km lang. Doseren is de boodschap! Vanaf Sart Saint-Laurent (km 58) gaan we dan via brede wegen naar Bois-de-Villers (km 63), met 257m het letterlijke 'hoogtepunt' van onze eerste dag. Van hieruit is het 5 kilometer bergaf... Joehoe!

 

Vóór we aan de Maas zijn (km 68) draaien we nog even rechtsaf voor de klim naar Les 7 Meuses. Via enkele haardspeldbochten slingert de weg zich omhoog, 2km lang en vrij steil. Boven worden we beloond met een fantastisch uitzicht over de Maasvallei en een welverdiende bevoorrading in brasserie Les 7 Meuses.

We dalen weer af, steken de Maas over (km 75) en volgen nu de rechteroever van de Maas tot in Houx (km 82). De liefhebbers draaien hier rechtsaf en kunnen zich nog eens uitleven op de Route de Blocqmont (2000m), de 3e vrije beklimming van de dag. Wie genoeg geklommen heeft, kan hier ook gewoon langs de Maas blijven rijden naar Dinant. 

 

Aankomst in Dinant wordt voorzien rond 17u. Na check-in in het hotel kunnen we ons wassen en omkleden en gaan we 's avonds eten in restaurant "A la Ville de Bruges" in het centrum van Dinant.

    Rue Adolphe Sax 39

    5500 Dinant

Het menu (*) :

  >> aperitief: Kir

  >> voorgerecht:

      jambon d' Ardenne of

      Saumon Fumé sur toast

  >> hoofdgerecht:

      steak met salade & frietjes of

      Truite meunière & pommes

                                    natures

  >> dessert: glace "maison"

 

(*) Keuze voor voor- en hoofdgerecht door te geven voor eind juni.

 

Is 90 km niet genoeg... en wil je liever vanuit Huise vertrekken met de fiets? Dat kan... Van Huise naar Waterloo is het een dikke 80 golvende kilometers (via Halle). Jullie moeten uiteraard wel zorgen dat je op tijd in Waterloo bent.

Geïnteresseerden zetten best even een berichtje in de whatsapp groep of nemen contact op met Steven Bekaert en/of Filip Mouton om onderling verder af te spreken.

Programma :

7u30 - 9u : ontbijt

10u : start Dinant

  >> 85 km

  >> 880 hoogtemeters

  >> 2 vrije beklimmingen

13u : aankomst Waterloo

    middagmaal

16u : terug Huiseplein

Na een verkwikkend ontbijt in het hotel vertrekken we opnieuw richting Waterloo.

Na de start krijgen we onmiddellijk een stevige beklimming (Rue de Bonsecours, 2500m) voor-geschoteld, vanuit de Maasvallei naar het Condrozplateau. Daarna volgen enkele van de mooiste kilometers van onze 2-daagse, langsheen een oude romeinse weg en het dal van de Molignéé.

Na enkele kilometers het riviertje stroomopwaarts te volgen zien we boven ons de abdij van Maredsous opduiken en loopt de weg opnieuw omhoog naar het plateau.

 

We nemen opnieuw een duik naar de industriezone van de Samber vallei waar ons met de Rue de Petit Try nog een steile beklimming wacht. Na deze beklimming gaat het via meestal brede wegen naar de abdij van Villers-la-Ville waar we even stoppen voor een bevoorrading.

We vervolgen ons weg richting Waterloo. Na aankomst in Waterloo gaan we nog samen een lunchen (lokatie nog te bevestigen) alvorens we naar Huise terugrijden. Aankomst in Huise is voorzien rond 16u.

Het vervoer van en naar de startplaats in Waterloo voorzien we met eigen wagens, uiteraard liefst carpoolen. De fietsen proberen we zo veel mogelijk met eigen vervoer mee te nemen. 

Er is ook een grote camionette voor onze koffers, reservewielen en bevoorrading. Indien nodig kan deze ook nog wat fietsen of materiaal meenemen vanuit (of naar) Huise.

Om te zorgen dat alles zonder verrassingen zal verlopen gaan we vanaf zondag 4 augustus een lijst opstellen met kandidaat chauffeurs.

Hotel IBIS Dinant Centre

   Rempart d'Albeau 16

   5500 Dinant

Het IBIS hotel ligt aan de oevers van de Maas op 5 minuten wandelen van het oude stadscentrum. Onze fietsen kunnen in de ondergrondse garage veilig geparkeerd worden. 

Prijs per persoon : 100€

Prijs omvat overnachting hotel, avondeten (3 gangen), ontbijt en bevoorrading onderweg.

Inschrijving enkel geldig ná betaling via overschrijving op rekening BE29 7370 1052 6664 van WTC Huise met vermelding van "inschrijving 2-daagse" en je naam.