Rit 1 - Dentergem

zondag 7 maart 2021 - 9u

organisator: Jurgen DECOUVREUR

géén volgwagen


Gezien de huidige corona maatregelen gaat deze rit door in virtueel clubverband: Download de rit via de parcours-link hieronder en rijd de rit alleen of in een fietsbubbel van maximaal 4 personen, op zondagmorgen of eender welk ander tijdstip. Wie dat wenst kan op zondagmorgen om 9u samenkomen aan De Vaderlander om te starten in groepjes op ruime afstand van elkaar. Elk groepje bepaalt zijn eigen tempo en houdt voldoende afstand van de andere groepjes, ook bij eventueel inhalen, verkeerslichten, enzovoorts...

Voorzie ook je eigen reservemateriaal want er zal géén assistentiewagen zijn. Zolang er beperkingen gelden op het aantal personen in de fietsbubbel zullen er géén gastrijders toegelaten worden voor vertrek aan De Vaderlander.

 

We vragen wel om te rijden in onze clubuitrusting én om de GPS-opname en eventuele foto's van je prestatie te delen via sociale media (strava, instagram, whatsapp, e-mail, ...) met de vermelding "#WTC Huise rit 1". Wij zullen dan hieronder een compilatie van jullie foto's plaatsen en een virtueel klassement ("just for fun") bijhouden.


Omschrijving

Om erin te komen starten we het seizoen - zoals gewoonlijk - met een korte, vlakke rit. Slechts 62km lang langs hoofdzakelijk vlakke wegen geeft iedereen de kans om zich rustig in te rijden voor de rest van het seizoen.

We starten op Huiseplein, via de Kloosterstraat richting industrieterrein van Nazareth. Daar draaien we 90° links en via de Karreweg en Tuttegemstraat naar Machelen en vervolgen onze route langs Grammene en Wontergem naar Dentergem. De terugtocht gaat via Sint-Baafs-Vijve, Wielsbeke en Sint-Eloois-Vijve. We rijden in een grote boog rond Waregem en keren terug naar Huise via Nieuwenhove en Anzegem. Rond Nokere krijgen we met Tjammelstraat en Turkenstraat ook enkele hoogtemeters om dan via Wannegem weer 'af te dalen' richting Huise.

de rit in cijfers

afstand: 56 km

stijging: 267 hm

gemiddelde: niet van toepassing

(virtueel) peloton: 20 leden

winnaar van de week

Elke week verloten we een attentie onder de deelnemers van onze ritten in 'virtueel clubverband'. Deze week was dat een fietsreparatieset van onze trouwe sponsor fietsen Vandeputte. De gelukkige winnaar van deze week is Adrien Heyeryck en hij kan zijn prijs afhalen bij Gunther.

Parcours


Foto's