Rit 12 - Zwalmstreek

zondag 23 mei 2021 - 8u30

organisator: Johan DE CLERCQ

chauffeur: Jens VAN DE CASTEELE


Sinds 7 mei mogen buitensportactiviteiten weer in groepen tot 25 personen (begeleiders niet meegeteld). In de praktijk betekent dit dat we op zondagmorgen weer in één groep mogen en kunnen rijden. Voor groepen vanaf 15 personen is ook een volgwagen weer toegelaten.

 

Wie dat wil kan ook nog steeds de rit in virtueel clubverband rijden: Download de rit via de  parcours-link hieronder en rijd de rit alleen of met vrienden. We vragen nog steeds om te rijden in onze clubuitrusting én om de GPS-opname en eventuele foto's van je prestatie te delen via sociale media (strava, instagram, whatsapp, e-mail, ...) met de vermelding "#WTC Huise rit 12". Wij zullen dan hieronder een compilatie van jullie foto's plaatsen en een virtueel klassement ("just for fun") bijhouden. We verloten ook elke week een attentie onder de deelnemers. Volg het op onze website!


Omschrijving

 

In de Giro d'Italia volgen de ritten met veel hoogtemeters elkaar nu snel op. De rit door de Zwalmstreek bevat ook een aantal klimmetjes waar we ons eens kunnen uitleven.

We starten via Ename en Welden en zetten koers naar de Zoncolan van Mater, de steile Abeelstraat. Via Horebeke gaat het dan naar de Arme Kleie en in Rozebeke volgt al snel de verraderlijke Ommegangstraat. Daarna volgen de kasseien van de Paddestraat en al vlug passeren we de pittoreske kleine dorpskernen van Paulatem en Sint-Maria-Latem. Via de klim van Makkegem bereiken we Sint-Denijs-Boekel, dan gaat het noordwaarts richting Dikkelvenne en vanaf Gavere gaat het terug huiswaarts.

 

de rit in cijfers

afstand: 71,7 km

stijging: 563 hm

gemiddelde: ... km/h

peloton: ... leden

Parcours

Download parcours via RideWithGPS.com.


Foto's