Rit 7 - Wodecq

zondag 18 april 2021 - 8u30

organisator: Johan DE CLERCQ

géén volgwagen


Ook de zevende rit gaat nog steeds door in virtueel clubverband: Download de rit via de parcours-link hieronder en rijd de rit alleen of in een fietsbubbel van maximaal 4 personen, op zondagmorgen of eender welk ander tijdstip. Wie dat wenst kan op zondagmorgen om 8u30 samenkomen aan De Vaderlander om te starten in groepjes op ruime afstand van elkaar. Elk groepje bepaalt zijn eigen tempo en houdt voldoende afstand van de andere groepjes, ook bij eventueel inhalen, verkeerslichten, enzovoorts... Voorzie ook je eigen reservemateriaal want er zal géén assistentiewagen zijn. Zolang er beperkingen gelden op het aantal personen in de fietsbubbel zullen er géén gastrijders toegelaten worden voor vertrek aan De Vaderlander.

 

We vragen nog steeds om te rijden in onze clubuitrusting én om de GPS-opname en eventuele foto's van je prestatie te delen via sociale media (strava, instagram, whatsapp, e-mail, ...) met de vermelding "#WTC Huise rit 7". Wij zullen dan Hieronder een compilatie van jullie foto's plaatsen en een virtueel klassement ("just for fun") bijhouden. En we zullen ook deze week opnieuw een attentie verloten onder de deelnemers. Volg het op onze website!


Omschrijving

 

We zijn ondertussen half april. Hoog tijd dus voor de eerste 'bergrit' van het seizoen. De klimgeiten en liefhebbers van smalle, slingerende wegen zullen hun hartje kunnen ophalen met deze rit richting Henegouwen.

We vertrekken in Huise en rijden via Zingem de Zwalmstreek binnen. We laten de Molenberg links liggen en klimmen [km 14] gestaag langs 'Van Peteghem' naar de Trap op' [km 17]. We dalen vervolgens weer af naar Oprakel via de Kanakkendries (opgelet: gevaarlijke afdaling!) waar een lange (+/- 4km) klim ons naar het Bois De La Louvière [km 29] brengt. Als beloning krijgen we een lange afdaling naar Flobecq [km 31]. De route gaat nu verder op en af langs kronkelende wegen en passeren, net voor het binnenrijden van Wodecq, links de gedenksteen voor Floyd Addy, piloot van een neergestorte Amerikaanse bommenwerper. We komen al gauw [km 52] aan de voet van de volgende hindernis, de mooie beklimming van cote de Bois de La Houppe. Geen steile percentages wel een lange, gelijkmatige klim (2,5 km aan 3,6%). We rijden opnieuw Oost-Vlaanderen binnen langs de Bosterijstraat en dalen [km 57] via de Kaperij. In Schorisse slaan we linksaf richting Oudenaarde, maar verlaten al snel de hoofdweg voor de beklimming van de Boigneberg [km 62]. De steilste stukken (tot 15%) liggen in het begin met een lange uitloper op het eind. Boven gekomen wordt ons niet meteen rust gegund... we trekken nog even door op de kasseien van Holleweg alvorens af te dalen via de Volkegemberg richting Oudenaarde. We keren terug naar Huise via de Ohio brug en Heurne met beklimming van de Langen Ast als toetje.

de rit in cijfers

afstand: 76 km

stijging: 680 hm

gemiddelde: ... km/h

peloton: ... leden

Parcours

Download parcours via RideWithGPS.com of Routeyou.com.Foto's